Netanyahu kondigt harde maatregelen aan

Wednesday, October 17, 2018 |  Redactie Israel Today
'Israël neemt de aanvallen op het grenshek, op het grensgebied met de Gazastrook en op Be'er Sheva zeer ernstig. Ik heb aan het begin van de wekelijkse kabinets­verga­dering gezegd dat als deze aanvallen niet stoppen, wij ze zouden beëindigen. Ook vandaag zeg ik het u: Israël zal zeer harde maatregelen nemen'.

Dit zei premier Benjamin Netanyahu woensdag na afloop van een briefing met de leiders van de IDF en de leiding van de veiligheidsdienst, naar aanleiding van de raketaanval van afgelopen nacht. Bij de briefing in het hoofdkwartier van de IDF Gaza Divisie (foto) waren aanwezig minister van Defensie Avigdor Lieberman, plaatsvervangend IDF-stafchef Maj-Gen. Aviv Kochavi, directeur van de Nationale Veiligheidsraad Meir Ben-Shabbat, directeur van de Israëlische veiligheidsdienst Nadav Argaman, en hoge veiligheidsfunctionarissen.

Premier Netanyahu bezocht het commandocentrum van de IDF Gaza Divisie, waar hij de soldaten ontmoette die vanochtend een poging tot het afvuren van een raket door een terreurgroep hadden waargenomen en daardoor een nieuwe raketaanval verhinderden, en bedankte hen voor hun werk en het werk van het commandocentrum.

Vervolgens heeft premier Netanyahu een ontmoeting gehad met de leiders van de districten rond de Gazastrook.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.