Raket uit Gazastrook treft woning in Be'er Sheva

Wednesday, October 17, 2018 |  Dov Eilon
De inwoners van Be'er Sheva werden vannacht om 3.39 uur uit hun slaap gerukt door het gehuil van de sirenes. Raketalarm. Slechts korte tijd later trof een Grad-raket, afgevuurd vanuit de Gazastrook, een woonhuis. Het huis werd zwaar beschadigd, het dreigt in te storten.

Op het moment van de raketaanval was het gezin in het huis. Toen de sirenes klonken, reageerde de moeder heel snel. Ze ging met haar drie kinderen naar de veiligheidskamer en sloot de deur. Daarna sloeg de raket in. Dankzij de snelle reactie van de moeder werd niemand gewond. De veiligheidskamer redde de familie die met een shock wegkwam. Het huis is echter zwaar beschadigd en is niet meer bewoonbaar.

De raket is de eerste raketbeschieting sinds 8 augustus. Voor het eerst in vier jaar is een huis in de stad Be'er Sheva getroffen. De stad heeft besloten om vandaag de scholen gesloten te houden.

Korte tijd na de raketaanval.

Tweede raketaanval miste zijn doel
De raket die een woonhuis in Be'er Sheva zwaar beschadigde, was niet de enige die vanuit de Gazastrook werd afgevuurd.
Volgens berichten werd een andere raket in de richting van een stad in centraal Israël afgeschoten. Die miste echter zijn doel en stortte in zee voor de kust van de stad, waarvan de naam niet bekend werd gemaakt. Daarbij had geen raketalarm geklonken, omdat de raket geen gevaar voor de stad vormde.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.