Video van de dag: De sneltram van Jeruzalem

Wednesday, October 17, 2018 |  Redactie Israel Today
De laatste tijd praten veel mensen over het nieuwe treinstation in Jeruzalem, dat onlangs in gebruik is genomen. De nieuwe sneltrein rijdt momenteel alleen naar de luchthaven. Zoals bij veel nieuwe dingen, heeft ook deze treinverbinding last van een aantal storingen.

Maar in Jeruzalem bestaat al enkele jaren een lightrail die zeer succesvol is, de sneltram! De Jeruzalemmers moesten er vele jaren op wachten en veel geduld hebben, omdat de bouw, zoals zo vaak, langer duurde dan gepland. Maar het geduld en het lange wachten waren het waard.

De tram is vandaag een populair vervoermiddel dat dagelijks door veel mensen wordt gebruikt. De video van vandaag (met Engelse en Duitse ondertiteling) laat ons kennismaken met de enige tram van Israël. De Snarenbrug, gebouwd voor de tram, is een herkenningspunt van de stad geworden. Deze video vertelt ons ook over de geschiedenis van de spoorweg in Jeruzalem.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.