Australische ambassade mogelijk naar Jeruzalem

Tuesday, October 16, 2018 |  Redactie israel Today
De Australische premier Scott Morrison overweegt volgens de Australische media om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen en de Australische ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen.

Afbeelding: De Australische premier Scott Morrison (Foto: Creative Commons)

Morrison zal vandaag een toespraak houden over kwesties van buitenlands beleid, waarin hij over deze kwestie zal spreken. Volgens de berichten hebben de erkenning van Jeruzalem en de verplaatsing van de ambassade binnenlandse politieke redenen in verband met de verkiezingen in het land. Morrison hoopt hiermee de Joodse stemmen voor zich te winnen.

De premier zou zijn beïnvloed door de voormalige Australische ambassadeur in Israël, Dave Sharma, die zich kandidaat stelt voor een zetel in het parlement binnen de Liberale Partij in het district Wertwort. Van de kiezers in dit district zijn12 procent Joden. Morrison ontkent echter dat de verklaring over Jeruzalem en de ambassade gebaseerd is op binnenlands beleid.

Morrison legde uit dat de erkenning van Jeruzalem los staat van een mogelijke verplaatsing van de ambassade naar Jeruzalem. Dit heeft ook niets te maken met de Australische steun voor een tweestatenoplossing.

Ondertussen hebben diplomaten uit 13 Arabische landen Australië gewaarschuwd voor de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. In zo'n geval zou Australië zowel de betrekkingen met de Arabische staten als de voortzetting van het vredesproces in gevaar brengen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.