Video van de dag: 'Buizen-hostel' in de Negev

Tuesday, October 16, 2018 |  Redactie Israel Today
In Israël zijn de gastenkamers, vooral in het noorden, maar ook in het zuiden, een zeer populaire accommodatie voor een korte vakantie in het land. Deze kamers worden in het Hebreeuws met het Duitse woord 'Zimmer' aangeduid. Vaak is het niet alleen een kamer, maar ook een kleine hut met alles wat je nodig hebt voor een ontspannen of romantisch weekend. Deze 'Zimmer' zijn niet meer zo goedkoop als men zou denken. Velen hebben een jacuzzi in de kamer om zich te laten verwennen en er worden heerlijke maaltijden geserveerd.

In een Moshav in de Negev is er nu een veel goedkopere manier om in de natuur te overnachten. Hier werd het eerste Israëlische 'buizen-hostel' gebouwd, dat doet denken aan de Japanse cabine-hotels. De 'kamer' bestaat uit een betonnen pijp met een diameter van 2 meter. Toch heeft het alles wat je nodig hebt voor een aangename nacht: een tweepersoonsbed, airconditioning, elektriciteit. Openbare toiletten en douches bevinden zich in andere buizen.

De video van vandaag van het nieuwsportaal Ynet toont ons dit bijzondere hotel, het 'buizen-hostel' in de Negev. Voor gezinnen is zo'n buis iets te klein, voor hen zijn er nog vier hutten met tweepersoons- en familiekamers.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.