Netanyahu waarschuwt Hamas voor 'harde klappen'

Sunday, October 14, 2018 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu waarschuwde Hamas vandaag aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering, dat het Israëlische leger steeds dichter bij een grootschalige militaire operatie in de Gazastrook komt, als het door Hamas gesteunde geweld bij het grenshek zal aanhouden. Israël zou elke terreurgroep 'met harde klappen' aanvallen.

Hiermee herhaalde Netanyahu een waarschuwing van minister van Defensie Avigdor Liberman, toen hij in een interview voor het nieuwsportaal Ynet zei dat Israël een punt heeft bereikt, waarop het nodig is om de terreurgroep de zwaarste klap toe te brengen.

Netanyahu benadrukte nu, dat het tijd is om een 'nieuw soort actie' te ondernemen om de situatie in Gaza op te lossen. 'Als Hamas logisch verstand heeft, zal het onmiddellijk een einde maken aan het geweld,' zei Netanyahu. 'Tot nu toe heeft Hamas de boodschap niet begrepen. Als het de gewelddadige aanvallen tegen ons niet stoppen, zullen ze op een andere manier worden gestopt, wat erg pijnlijk zal zijn,' waarschuwde hij.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.