Veroorzaakte aanval kolonisten dood Arabische vrouw?

Sunday, October 14, 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische veiligheidsdienst (Shin Bet) is begonnen met een onderzoek naar de achtergrond van de dood van een Arabische vrouw en moeder van acht kinderen. Volgens Palestijnse bronnen raakte ze vrijdag dodelijk gewond door stenen die door Joodse kolonisten naar haar auto werden gegooid.

De 47-jarige Aisha al-Rawbi kwam vrijdag om het leven bij een verkeersongeluk. Daarvoor zou haar auto bij het kruispunt Tapuach door een Joodse pionier met stenen zijn bekogeld. Deze vermeende Joodse terroristische aanslag werd vandaag veroordeeld door de speciale VN-gezant voor het Midden-Oosten, Nickolay Mladenov.


'Ik veroordeel de aanval van vrijdag op de Westbank waarbij een Palestijnse vrouw werd gedood en haar man gewond raakte door stenen gegooid door Israëlische aanvallers. De verantwoordelijken moeten ter verantwoording worden geroepen. Ik dring er bij iedereen op aan om op te komen tegen geweld en terreur'.

In een verklaring van het Palestijnse persbureau WAFA, noemde de Palestijnse leider Machmoud Abbas 'al-Rawbi een van de martelaren die hun bloed opofferden voor het welzijn van hun volk en hun vaderland'.

Gisteren heeft de rechtbank van Jeruzalem al een nieuwsembargo ingesteld op het onderzoek naar het incident waarbij al-Rawbi is omgekomen. Zij kwam uit het dorp Biddya. Samen met haar man zat er ook een negenjarige dochter in de auto. De begrafenis vond gisteren plaats in het dorp van de vrouw (zie foto). Israëlische veiligheids­troepen vrezen voor een toename van Joodse wraakacties na de twee recente terreuraanvallen.

Terwijl na de aanslag in Barkan, waarbij twee Israëli's werden vermoord door een Arabische terrorist, Hamas en vele Palestijnen de terrorist als held vierden en snoepjes uitdeelden, begon men aan Israëlische kant onmiddellijk na het ongeval onderzoek te doen naar de achtergrond van de dood van de Arabische vrouw. Niemand viert de dood van de moeder van acht kinderen.


Palestijnen in de Gazastrook hebben vandaag snoepjes uitgedeeld aan voorbijgangers om de moord op twee Israëliërs te vieren door een verachtelijke Palestijnse terrorist in Barkan, een vader en moeder van jonge kinderen.
Dit is een weerzinwekkende en normale traditie in de psychisch zieke Palestijnse samenleving die de cultuur van de dood aanbidt en moordenaars verheerlijkt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.