PA boos over verkoop van onroerend goed aan Joden

Friday, October 12, 2018 |  Redactie Israel Today
Het kabinet van de Palestijnse Autoriteit (PA) veroordeelt de verkoop van woonruimte aan Joden in de Oude Stad van Jeruzalem en richt daarom een onderzoekscommissie op.

Afbeelding: De Palestijnse premier Rami Hamdallah (Archieffoto: Flash90)

Het nieuwsportaal Arutz 7 meldt dat het PA-kabinet, onder leiding van Rami Hamdallah, woensdag 'de overname van een historisch gebouw in het Al-Aqsa moskeegebied door kolonisten onder Israëlische militaire bescherming' heeft veroordeeld. Het bericht heeft betrekking op de verkoop van een oud huis in 'Aqaba Darwish' in de Oude Stad van Jeruzalem aan Joden.

De Palestijnse Autoriteit deed een beroep op internationale organisaties, in het bijzonder UNESCO, om in te grijpen om 'te voorkomen dat de bezetting het oorspronkelijke Arabische culturele erfgoed in het bezette Arabische Jeruzalem overneemt'. Hamdallah heeft al aangekondigd, een onderzoekscommissie in te stellen om de omstandigheden van de verkoop te kunnen onderzoeken.

In de door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde gebieden is het verboden om appartementen of huizen aan Joden te verkopen. In het verleden zijn er veel moorden gepleegd tegen 'collaborerende' Arabieren, waarbij ook de PA betrokken was.

In 2014 heeft Abbas de Palestijnse-wet tegen de verkoop van onroerend goed aan Joden aangescherpt, zodat Palestijnse Arabieren, die op enigerlei wijze handelen of bemiddelen in onroerend goed met burgers van 'vijandelijke landen' worden veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf en dwangarbeid.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.