Ook vrouwen staan hun mannetje in het bedrijfsleven

Friday, October 12, 2018 |  Redactie Israel Today
Israëlische vrouwen die in high-tech bedrijven werken, kwamen woensdag bijeen op het Rabinplein voor het stadhuis van Tel Aviv om zich te laten fotograferen met een afbeelding van de Duitse bondskanselier Merkel.

De campagne was bedoeld als reactie op een foto, waarop de Duitse bondskanselier Angela Merkel een ontmoeting heeft met Israëlische vertegenwoordigers van de high-tech industrie tijdens haar korte bezoek aan Israël. Merkel sprak haar verbazing uit over het feit, dat er geen vrouwen aanwezig waren op de bijeenkomst. Ze zei verder dat het beter zou zijn als bij de volgende bijeenkomst ook vrouwen aanwezig zouden zijn. Dit had het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken in verlegenheid gebracht, Merkel had gelijk en me verontschuldigde zich voor de 'panne'.

Bondskanselier Merkel tussen alleen maar mannen in Jeruzalem (Foto: Avi Dudi/Israëlisch Ministerie van Buitenlandse Zaken)

Nu wilden de Israëlische high-tech vrouwen dit verkeerde beeld corrigeren. Hiervoor is een grote 'pop' van karton met de afbeelding van bondskanselier Merkel gemaakt, waar omheen vrouwen en mannen zich kunnen laten fotograferen, samen met de borden: 'Tel Aviv is with Merkel' (Tel Aviv staat achter Merkel) en 'מוחות עם מרקל' (Gedachten bij Merkel).

Het doel was niet om te tonen dat vrouwen beter zijn dan mannen, maar dat ze aan hen gelijk zijn, zei een initiatiefnemer van de actie. Het was overigens niet de eerste keer dat zoiets gebeurde, dat vrouwen werden weggelaten, zei een deelneemster aan de actie. Men zou bij conferenties en evenementen dit steeds weer zien, dat er alleen maar mannen aan tafel zaten.

'Als we er niet de aandacht op vestigen, zoals we nu doen, zal het steeds weer gebeuren, de mannen zullen daar zitten en niemand zal merken dat er geen vrouw is'.

Onder de vrouwen die werden gefotografeerd, waren enkele van Israëls meest succesvolle high-tech-onderneemsters, waaronder Adi Soffer Teeni, algemeen directeur van Facebook Israel.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.