Mesaanval in Samaria; dader op de vlucht

Thursday, October 11, 2018 |  Redactie Israel Today
Een Israëlische reservemilitair is donderdagmiddag door een Arabische terrorist gestoken en middelzwaar gewond geraakt. Een vrouw raakte iets later licht gewond toen soldaten en een Israëlische burger de terrorist probeerden te neutraliseren en het vuur op hem openden. De vrouw raakte licht gewond door splinters. De terrorist is nog steeds op de vlucht.

Het incident vond plaats bij een bushalte in de buurt van een legerbasis van de Samaria Brigade bij de Arabische stad Nablus. De twee gewonden werden naar een ziekenhuis in Petach Tikva gebracht voor behandeling. De toestand van de reservist was aanvankelijk matig tot ernstig, maar tegen de tijd dat hij in het ziekenhuis aankwam was zijn toestand enigszins verbeterd. Hij is stabiel en bij bewustzijn.

Een ooggetuige meldde (video): 'Ik stond hier en was aan de telefoon. De terrorist stond hier naast de halte. Ik zag dat hij een mes trok en begon te rennen. Daarna zag ik de jongeman op de grond liggen. Toen hoorde ik schoten en zag ik soldaten rennen. De schoten waren van hen'.

De Israëlische veiligheidstroepen zijn nu op zoek naar de terrorist die wist te ontsnappen. Alle ingangen van de stad Nablus werden voor dit doel afgesloten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.