Ari Fuld voorgedragen voor Prijs voor Burgerlijke Moed

Thursday, October 11, 2018 |  Redactie Israel Today
Ari Fuld, die bij een terreuraanslag om het leven kwam, werd door Gilad Erdan, de Israëlische minister van Openbare Veiligheid, voorgedragen voor de Prijs voor Burgerlijke Moed, de hoogste civiele onderscheiding van Israël.

Minister Erdan heeft de Israëlische politiechef Roni Alsheikh verzocht hem te eren met een openbare onderscheiding, bij voorkeur de Prijs voor Burgerlijke Moed. Er werd gevraagd om een snelle beslissing over de prijsuitreiking, omdat het mogelijk zou zijn om Fuld aan het einde van de maand tijdens de herdenkingsceremonie te eren en te onderscheiden.

Erdan motiveerde zijn verzoek in zijn petitie aan het hoofd van de politie als volgt: 'Ari Fuld toonde de grootste moed terwijl hij zijn eigen leven op het spel zette en in zijn laatste ogenblikken de terrorist achtervolgde die hem had neergestoken en hem daardoor neutraliseerde. Hij redde daarmee het leven van andere burgers'.

'Ari streed voor Israël buiten het slagveld, op het internationale toneel, en was een van de activisten in een netwerk dat we hebben gevormd om de wereld de waarheid over Israël te tonen en de leugens van zijn boycotters te onthullen,' voegde Erdan toe. 'Ari was een rolmodel, en we moeten hem daarvoor eren.'

De reeds ernstig gewonde Ari Fuld achtervolgt en beschiet de terrorist.

In de video van een bewakingscamera is te zien hoe de gewonde Amerikaan Fuld, een voormalige parachutist in dienst van Israël, door een terrorist werd neergestoken en hem vervolgens toch achtervolgt. Velen beschouwden dit gedrag als voorbeeldig.

Op de begrafenis zei de vader van Ari, Yona Fuld: 'Ari heeft duizenden mensen over de hele wereld beïnvloed. Mijn zoon vertelde me dat hij duizenden brieven zou krijgen van over de hele wereld, ook uit Saoedi-Arabië. Hij was de held van iedereen'.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.