Vuurballonnen zijn in en rond Jeruzalem geland

Wednesday, October 10, 2018 |  Redactie Israel Today
Woensdagochtend werden bomexperts van de Israelische politie met spoed naar de luxe Jeruzalemse wijk German Colony geroepen, nadat bewoners een 'terreurballon' hadden gezien die landde op de hoofdweg, de Emek Rafaim straat.

Afbeelding: Een terrorist in de Gazastrook laat ballonnen verbonden met een brandgevaarlijk apparaat op naar kwetsbare landbouwbedrijven in zuidelijk Israël. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

Aan de ballon was een apparaat bevestigd dat brand kan veroorzaken. Hij landde in een bouwplaats en veroorzaakte geen schade. Het heeft echter wel bezorgdheid veroorzaakt, aangezien dit deze maand het derde incident in en rond de hoofdstad was.

Afgelopen maandag landde een ballon met een soortgelijk brandgevaarlijk apparaat op een woning in de noordelijke voorstad van Jeruzalem, Givat Ze'ev. Aan het begin van de maand landde er ook een terreurballon op de snelweg die grenst aan de nabijgelegen stad Modi'in.

Palestijnse activisten in Gaza laten al maandenlang brandende vliegers op en ballonnen met explosieven naar het zuiden van Israël, met verwoestende gevolgen. De recente incidenten in Jeruzalem suggereren dat de inwoners van de hoofdstad moeten wennen aan dezelfde terreurtactiek.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.