Palestijnen doorbreken grenshek noordelijk Gaza

Tuesday, October 09, 2018 |  Redactie Israel Today
De situatie in het zuiden van Israël blijft gespannen. Ook maandag kwamen weer 5000 Palestijnen uit de Gazastrook in opstand bij het grenshek. Bij de kibboets Zikit werd het hek doorbroken. Tijdens de gewelddadige rellen gooiden ze granaten en explosieven naar de Israëlische soldaten.

Volgens berichten zijn elf Palestijnen gewond geraakt tijdens de rellen aan het grenshek. Een andere 'demonstrant' raakte gewond toen een granaat in zijn hand explodeerde voordat hij deze naar de Israëlische veiligheidstroepen kon gooien.

Een gisteren gepubliceerde video toont een aantal Palestijnen die het grenshek bij Zikim – gelegen aan de kust, net te noorden van de Gazastrook – beschadigen en doorbreken. Een van de 'demonstranten' wist Israëlisch grondgebied binnen te dringen, maar keerde na korte tijd terug naar de Gazastrook.

Tegelijkertijd naderen voor de kust verscheidene Palestijnse boten de Israëlische wateren met als doel de zeeblokkade te doorbreken. Ook werden banden op vlotten in het water in brand gestoken. Dit zou de elfde flottielje in het kader van de 'Mars van de Terugkeer' zijn.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.