Israël herdenkt terreur­slacht­offers in VN hoofdkwartier

Tuesday, October 09, 2018 |  Redactie Israël Today
Na het uitblijven van een veroordeling door de Verenigde Naties van de terreuraanslag in het Industriepark Barkan, richt de Israëlische delegatie in het hoofdkwartier van de VN een gedenkteken voor de slachtoffers in. 'We zullen de wereld er aan herinneren'.

(Foto: Israëlische VN-delegatie)

Het nieuwsportaal Arutz 7 meldt, dat de Israëlische delegatie bij de Verenigde Naties, geleid door ambassadeur Danny Danny Danon, heeft besloten de slachtoffers van de terreuraanslag in het Barkan Industriepark in het hoofdkantoor van de VN te gedenken. Hiervoor hebben ze foto's opgesteld van de vermoorde Kim Yehezkel en Ziv Hajabi en twee herinneringskaarsen.

Ambassadeur Danon zei: 'De Verenigde Naties hebben zich niet uitgesproken tegen de wrede moord, maar we zullen de slachtoffers blijven gedenken en de wereld herinneren aan de beëindigde levens, de haat en de ophitsing.'
'De leden van de Veiligheidsraad moeten de moordaanslag duidelijk veroordelen. Dit is hun verantwoordelijkheid en hun verplichting tegenover het Midden-Oosten en de wereld, en nog belangrijker, voor de kinderen van Kim en Ziv die wees geworden zijn,' voegde Danon eraan toe.

Hij wendde zich ook tot de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA), Machmoud Abbas, en eiste dat hij een 'duidelijke en krachtige stem' zou laten horen tegen de aanval 'in plaats van te preken tegen Israël en voorstellen om de regio te kalmeren' tegen te houden.'

Hij bekritiseerde ook de praktijk van de PA om Palestijnse terroristen, die Israëli's vermoordden, te belonen met financiële steun. Dit was al bekritiseerd door de Amerikaanse president Trump. Het was een van de belangrijkste redenen waarom de Amerikaanse regering haar jaarlijkse bijdragen van 200 miljoen dollar aan de PA heeft stopgezet.
'De financiering van terroristen is de brandstof voor terroristische aanslagen zoals die in Barkan plaatsvonden, en alleen hun beënidigng zal helpen in de strijd tegen de terreur,' zei hij.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.