Laatste plaatsen voor extreme hike door de Negev

Tuesday, October 09, 2018 |  Ariel Rudolph
Het is niet alleen een avontuurlijke tocht door de Negev woestijn – die heel wat anders is dan een dorre zandvlakte – maar ook een persoonlijke geestelijke reis, om in december een week met een groep door de wildernis te trekken.

De woestijn is een unieke plek om Gods stem opnieuw te horen. De woestijn spreekt, zegt men in Israël, en dit geheim is verborgen in de Hebreeuwse taal. De Hebreeuwse woorden 'sprekend – מְדַבֵּר medaber' en 'woestijn – מִדְבַּר midbar' hebben dezelfde wortels.
Abraham doorkruiste de Negev woestijn tijdens zijn reizen van en naar Egypte, en het volk Israël bracht 40 jaar door in hetzelfde gebied tijdens hun uittocht uit Egypte. God koos de woestijn, de stilte, om direct tot mensen te spreken.

We hebben voor 2-9 december een expeditie-­trektocht van zeven dagen gepland in de Negev-woestijn. Wij zullen het zuidelijke deel van de beroemde Israel National Trail afleggen. Een expeditie in de Bijbelse woestijn van Israël, zoals maar weinigen die kennen.

Kom en ervaar dit zelf midden in de woestijn, in de voetsporen van de Israëlieten. U ervaart de exodus door woestijn, zoals beschreven in de Bijbel. Een unieke safari die de woestijn meer tot leven brengt dan je zou verwachten, want de woestijn leeft meer dan je denkt.

Aanmeldprocedure:
1. Aanmelding, telefoon +972-2-622-6881 of info@israeltoday.co.il,
2. Telefonisch interview en selectie,
3. Lichamelijke en geestelijke voorbereiding in de maand ervoor,
4. Reis op eigen gelegenheid.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.