Netanyahu: Israël bereidt zich voor op oorlog met Gaza

Monday, October 08, 2018 |  Redactie Israel Today
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft tijdens de kabinetsvergadering van zondag in Jeruzalem een duidelijke waarschuwing afgegeven aan de Palestijnse Autoriteit en aan de internationale gemeenschap.

De kern van zijn uitspraken was, dat Israël niet zal aarzelen om een volledige militaire operatie tegen de Gazastrook te starten als de situatie langs de grens van de kustenclave blijft verslechteren.
Netanyahu zei: 'Als de civiele noodsituatie in Gaza afneemt, is dat wenselijk, maar dat is niet zeker, en dus bereiden we ons militair voor - dat is geen loze verklaring'.

In de afgelopen paar weken hebben de Hamas-leiders in Gaza aangemoedigd tot intensivering van gewelddadige onlusten langs het veiligheidshek van de Gazastrook .
In tegenstelling tot soortgelijke demonstraties eerder dit jaar, gooien de deelnemers nu granaten en brandbommen naar Israëlische soldaten en proberen ze openlijk de grens te doorbreken.

Netanyahu verwacht dat het geweld alleen maar zal toenemen wanneer de leider van de Palestijnse Autoriteit, Machmoud Abbas, dreigt alle financiële middelen voor het door terroristen bestuurde gebied af te snijden.
Hamas en andere Palestijnse groeperingen leiden de kritiek op hun eigen tekortkomingen af door het aanzetten tot geweld tegen Israël.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.