Eerste slachtoffer van aanslag in Barkan begraven

Monday, October 08, 2018 |  Redactie Israel Today
Zondag al werd één van de twee slachtoffers van de terreuraanslag in het industriepark Barkan begraven. Het is de 28-jarige Kim Levengrond Yehezkel van Rosh HaAyin, moeder van een eenjarig kind. Honderden vrienden en familieleden verzamelden zich gisteravond laat op de begraafplaats van Rosh HaAyin om de jonge vrouw op haar laatste reis te begeleiden.

Gisterochtend bracht Kim haar zoontje naar de kleuterschool, daarna ging ze naar haar werk in Barkan. Kort daarna vond de tragedie plaats. Haar man zei bij het graf van zijn vrouw: 'Ik beloof je dat ik je nooit zal vergeten. We zullen Kai (de zoon) precies zo grootbrengen als jij wilde. Jij bent mijn beste vriendin voor altijd'.

Het tweede slachtoffer is de 39-jarige Ziv Hagbi (of Hajbi) uit Rishon LeZion. Hij werkte evenals Kim in een recyclingbedrijf. Zij zaten allebei op kantoor toen de terrorist bij hen verscheen. Volgens berichten in de media zou de terrorist als elektricien voor het bedrijf hebben gewerkt, zodat hij bij de ingang niet werd gecontroleerd. Hij bond eerst de vrouw vast, schoot vervolgens Ziv Hagbi en daarna de 28-jarige Kim Levengrond Yehezkel dood.

Ziv laat een vrouw en drie kinderen achter. Zijn familie stemde ermee in om zijn organen te doneren om het leven van anderen te redden. Ziv Hagbii wordt vanmiddag in Moshav Nir Israel begraven.

Terrorist nog steeds op de vlucht
De terrorist is de 23-jarige Ahraf Walid Suleiman Na'alwa uit het dorp Shweiki bij Tulkarem. Hij werkte zeven maanden als elektricien voor het recyclingbedrijf, dus hij was daar bekend. Zo kon hij ongehinderd het bedrijfsterrein betreden en na de misdaad vluchten.

Het Israëlische leger blijft jagen op de terrorist en werkt samen met het Palestijnse veiligheidsapparaat, dat ook op zoek is naar de terrorist. Men gelooft dat hij liever door de Palestijnen wordt gearresteerd dan dat hij sterft in een confrontatie met de Israëlische veiligheidstroepen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.