Video van de dag: Ashdod, van kamp tot grote stad

Monday, October 08, 2018 |  Redactie Israel Today

In de video van vandaag bezoeken we weer de stad Ashdod, ten zuiden van Tel Aviv. Ashdod is een van de grootste steden van Israël en blijft groeien. Toch staat de stad nog niet op de lijst van toeristen.

Het huidige Ashdod begon in 1956 als opvangkamp voor nieuwe immigranten. Gezinnen uit Marokko en Egypte vonden er hun nieuwe thuis. De stad kreeg de status van ontwikkelings­stad. Er werd een haven gebouwd, deze werd in 1965 voltooid en is vandaag de dag de belangrijkste overslaghaven van het land. In 1968 kreeg Ashdod een stadsbestuur. De stad groeit nog steeds.

Er wonen veel immigranten uit de voormalige Sovjet-Unie, met name Armenië, en de stad heeft een grote charedische (ultraorthodoxe) bevolking. Vandaag de dag heeft Ashdod al meer dan 222.000 inwoners.

Bij de partnersteden van Ashdod zijn de Franse stad Bordeau en het Berlijnse administratieve district Spandau. De Russischtalige video van vandaag geeft een overzicht van de stad met zijn talrijke nieuwe gebouwen, het strand en de jachthaven en nog veel meer.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.