Laatste olijfbomen geplant, de woestijn wordt groen!

Sunday, October 07, 2018 |  Ariel Rudolph
Afgelopen donderdag vond in de Negev woestijn de derde en voorlopig laatste aanplant plaats van nog eens 2.000 olijfbomen. In totaal maken nu 4.000 olijfbomen van onze lezers de Israëlische woestijn groener bij Be'er Milka, Nitzana en Kadesh Barnea, bij de grens met Egypte.

We willen graag al onze bezoekers bedanken, die hier speciaal voor gekomen zijn en ijverig hebben geholpen bij het realiseren van de zionistische droom, de woestijn tot bloei te brengen! Het was een feestelijk gebeuren om de jonge olijfbomen te zien wuiven in het woestijnbriesje. Vanuit Duitsland en Nederland gingen onze trouwe lezers op pad en zelfs een 'eenzame soldaat' plantte een olijfboom voor de eenzame soldaten van Israël, ook de gever was aanwezig, een zeer indrukwekkende ervaring!

Alle olijfbomen zijn nu dus geplant in het woestijnzand, de volgende stap is de indeling, zodat iedereen de locatie van zijn boom kan weten. De olie van deze olijfbomen is beschikbaar voor ieder die aan het project heeft bijgedragen, te beginnen over drie jaar, volgens de Bijbelse wet voor het oogsten van nieuw geplante bomen.Wij houden u op de hoogte.

Uw Israel Today team

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.