Video van de dag: Nationaal Park Timna

Sunday, October 07, 2018 |  Redactie Israel Today

De video van vandaag neemt ons mee naar het zuiden van het land. Het toont ons opnamen vanuit de lucht van een van de indrukwekkendste plaatsen van het land, het archeo­lo­gische Nationaal Park Timna. Het ligt ongeveer 25 kilometer ten noorden van de stad Eilat.

Het park heeft de vorm van een hoefijzervormige vallei, aan drie zijden omgeven door stijle kliffen, en beslaat een oppervlakte van 60 vierkante kilometer. Er zijn resten van een stad, Hurvat Timna. In de oudheid was er een kopermijn. Koper werd er al meer dan 6000 jaar geleden gedolven. In 1951 werden nieuwe kopermijnen aangelegd, waarvoor tunnels werden gegraven. Door daling van de koperprijzen was de exploitatie niet meer rendabel en in 1984 werden de mijnen definitief gesloten.

Wat het park zo indrukwekkend maakt, zijn de interessante rotsformaties die door natuurlijke erosie zijn ontstaan. Hier vindt u informatie in het Engels over dit bijzondere natuurpark.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.