Meer religieuze meisjes in het leger dan nooit

Friday, October 05, 2018 |  Redactie Israel Today
Volgens een publicatie van het Israëlische ministerie van Defensie is het aantal religieuze meisjes in het Israëlische leger met 15% toegenomen, meldde Moshe Zin, adjunct-directeur-generaal van het ministerie, op een evenement voor nieuwe studenten van religieuze scholen voor meisjes, de Midrashot, meldt nieuwsportaal Arutz 7.

Afbeelding: Schoolmeisjes die Torah studeren in de religieuze school (Foto: Nati ShohatFlash90)

In totaal begonnen 308 religieuze meisjes dit jaar hun dienst in het leger, 15% meer dan vorig jaar en meer dan 100% meer dan in 2014. Daarvan heeft iets minder dan 20% besloten een carrière in het leger na te streven.

Verantwoordelijk voor dit succes is een speciaal programma Midreshet Lindenbaum, dat voor het eerst werd ontwikkeld. Dit programma combineert Torahstudie voor meisjes met rekrutering in het leger. Deze instelling is momenteel actief in Jeruzalem en in haar vestigingen in Lod en Karmiel.

Rabbi Ohad Taharlev, directeur van de Midreshet Lindenbaum School 'Or Tora Stone' zegt: 'In de Midrashot scholen onderwijzen we meisjes in het goede en vriendelijke, tussen de boom der kennis en de boom des levens, zowel Torahstudies als een bijdrage aan de Staat. Wanneer soldaten worden aangeworven, is er een wederzijdse bijdrage, inclusief een wederzijdse uitwisseling tussen de soldaat en het leger. Door een echte studie van de Torah worden de meisjes voorbereid op hun dienst in het leger, ze hebben de mogelijkheid om een bepaalde carrière na te streven die hen in staat stelt om hun manier van leven te behouden. Op deze manier kunnen zij op de meest geschikte manier een belangrijke dienst verlenen en hun bijdrage leveren aan het leger, in de belangrijkste afdelingen. Het is geen toeval dat zoveel meisjes aan een officierscarrière beginnen en zich zelfs inzetten'.

Evenement ter ere van de religieuze vrouwelijke soldaten, het gezongen lied heet ' Uw Weg'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.