Video: Met de trein van Jeruzalem naar de luchthaven

Wednesday, October 03, 2018 |  Redactie Israel Today
Het nieuwe Yitzchak Navon treinstation in Jeruzalem is sinds een week in bedrijf. Van daaruit kun je de nieuwe elektrische sneltrein naar de luchthaven nemen en veel tijd besparen. Voor een rit met de nieuwe trein moet je momenteel tot 48 uur voor de rit jezelf aanmelden op het internet. Je moet voor een bepaalde trein kiezen. Als compensatie voor dit misschien wat moeizame proces zijn alle reizen die op het nieuwe station beginnen gratis, ook als je dan overstapt op een aansluitende trein op de luchthaven.

Voor de registratie van een reis heeft men een persoonlijke 'Rav Kav' kaart nodig, zodat toeristen die op luchthaven aankomen helaas nog niet met de trein naar Jeruzalem kunnen reizen, tenzij ze niet voor het eerst in Israël zijn en al een persoonlijke 'Rav Kav' kaart bezitten.

De video van vandaag toont de reis van Jeruzalem naar de luchthaven Ben Goerion, die over enkele indrukwekkende bruggen en door zeer lange tunnels voert. Vanuit de trein heb je een schitterend uitzicht op de heuvels van Judea.

Het Israëlische spoorwegnet. De nieuwe snelle route is zwart, de oude kronkelige en trage route naar Jeruzalem is geel gekleurd. (Tekening: Maximilian Dörrbecker (Chumwa)/commons.wikimedia.org)

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.