Bennet: Lieberman moet harder optreden tegen Gaza

Tuesday, October 02, 2018 |  Redactie Israel Today
Naftali Bennet (Habayit Hayehoedie, Het Joodse Huis), minister van Onderwijs en lid van het Veilig­heids­kabinet, riep minister van Defensie Avigdor Lieberman (Israël Betenu, Israël Ons huis) op om harder op te treden tegen Hamas-terroristen in de Gazastrook.

Afbeelding: Lieberman en Bennet in de Knesset (Archieffoto: Miriam Alster/Flash90)

Hij deed deze oproep in reactie op een interview met minister van Defensie Lieberman in de krant Yediot Achronot, waarin hij zei dat Bennet de 'messiaanse en fanatieke rechtsen' zou vertegenwoordigen die een binationale Staat plannen met de garantie van Israëlisch staatsburgerschap voor tienduizenden Palestijnse Arabieren.

In het interview zei Lieberman: 'De komende verkiezingen zullen worden gekenmerkt door een strijd tussen het messiaanse en fanatieke rechts en de verantwoordelijke rechtse Staat die ik vertegenwoordig. Naftali Bennet is begonnen met zijn verkiezings­campagne. Hij spreekt helemaal niet over onderwijs. Hij is bereid om onderwijs en veiligheid op te offeren om een plaats in de Knesset te krijgen. Wat een geluk dat hij mij niet ook nog de schuld geeft van de opwarming van de aarde'.

'Zijn strategie is om mij bij elke gelegenheid aan te vallen. Ik heb mezelf eerst gezegd dat ik me niet met hem bezig zou houden, de man bestaat niet, ik had op de 'delete' knop gedrukt. Maar als hij de veiligheid van de Staat voor politieke doeleinden gebruikt, dan moet worden uitgelegd wat deze man vertegenwoordigt,' zei Lieberman.

Bennet zei nu: 'Ik verwacht van minister Lieberman dat hij Hamas aanvalt en niet mij. Het beleid van Lieberman ten opzichte van Hamas is zwak en links. Hij trekt de hele regering naar links. Hamas is elke dag driester geworden'.

'Ik heb vanaf het begin gezegd dat degenen die vuurvliegers oplaten, moeten worden neergeschoten, maar in plaats daarvan toonde Lieberman terug­houdend­heid en vertoonde zwakte. Iemand die een ballon met explosieven oplaat, is een terrorist die moet worden uitgeschakeld, geen kind', vervolgt Bennet.

'In de afgelopen dagen hebben Hamas-terroristen honderden molotovcocktails maar de bewoners van de gemeenschappen rond de Gazastrook gegooid; terroristen doorbreken het hek, gooien bommen en granaten en komen ongehinderd weg. Het is tijd voor een rechtse politiek van hard ijzer'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.