Hamas: 'Abbas wil Israëlische operatie in Gazastrook'

Tuesday, October 02, 2018 |  Redactie Israel Today
Een hooggeplaatst lid van de terreurorganisatie Hamas is van mening, dat de Palestijnse leider Machmoud Abbas vanwege zijn politieke belangen voorstander is van een Israëlische operatie in de Gazastrook.

Afbeelding: Machmoud al-Zahar (Archieffoto: Wissam Nassar/Flash90)

In een interview voor i24news zei Mahmoud al-Zahar dat Abbas de controle over Gaza wilde hebben en dat een oorlog daar goed voor hem zou zijn. Al-Zahar is momenteel in Kaïro als onderdeel van een delegatie uit de Gazastrook onder leiding van Hamas-leider Salah al-Arouri voor gesprekken met Egyptische functionarissen over het herstel van de verzoenings­overeenkomst tussen Hamas en Fatach en een vredesplan met Israël.

Al-Zahar zei ook, dat de gewelddadige rellen in het kader van de 'marsen van terugkeer' bij het grenshek van de Gazastrook zouden voortduren totdat de doelen zijn bereikt. 'De marsen van terugkeer zullen niet eindigen, hoeveel druk er ook op ons wordt uitgeoefend,' zei hij.

Egypte heeft de afgelopen maanden bemiddeld in gesprekken over een wapenstilstand tussen Hamas en Israël, maar het lijkt erop dat de gesprekken vorige week zijn afgebroken.

Deze gesprekken werden herhaaldelijk bekritiseerd door de Palestijnse Autoriteit. Er waren zelfs berichten dat Machmoud Abbas had gedreigd alle contacten met Israël te verbreken als de Joodse Staat een wapenstilstandsovereenkomst met Hamas zou bereiken.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.