Netanyahu ontmoet Oostenrijkse bondskanselier Kurz

Thursday, September 27, 2018 |  Redactie Israel Today
De jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York is altijd een goede gelegenheid voor de staatshoofden en regeringsleiders van de landen om in de wandelgangen van het VN-hoofd­kwartier met collega's van gedachten te wisselen of voor een korte ontmoeting.

Afbeelding: Premier Benjamin Netanjahu ontmoette wonedag de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz in Ney York. (Foto: Avi Ohayon/GPO).

Volgens een verslag van het nieuwsportaal Arutz 7 vertelde de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz over zijn ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, woensdag aan de zijlijn van de Algemene Vergadering van de VN in New York.

'Ik had een zeer goede ontmoeting met premier Netanyahu', schreef Kurz op Twitter. 'Ik heb hem geïnformeerd over de recente stappen die in Oostenrijk zijn genomen tegen antisemitisme om de veiligheid van onze Joodse gemeenschap, die een levend onderdeel is van de Oostenrijkse samenleving, te waarborgen'.

Kurtz heeft Israël in het verleden verdedigd, zo zei hij tegen de Iraanse president, dat de vraag naar het bestaansrecht van Israël onaanvaardbaar was. ' Tijdens mijn ontmoeting met president Rouhani heb ik ook benadrukt dat de veiligheid van Israël voor ons niet onderhandelbaar is. Het is absoluut onaanvaardbaar om het bestaansrecht van Israël te betwisten of de Holocaust te bagatelliseren', twitterde Kurz in juli.

Benjamin Netanyahu zal donderdagavond de Algemene Vergadering van de VN toespreken. De Palestijnse leider Machmoud Abbas zal voor hem spreken.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.