Muziekvideo: 300 studenten zingen de priesterzegen

Thursday, September 27, 2018 |  Redactie Israel Today
Het publiekelijk zingen door veel mensen samen is erg populair in Israël. Vooral sinds er de initiatieven van 'Koloelam' zijn, waarbij een groot aantal mensen samen komen om binnen een zeer korte tijd een lied in te studeren. Enkele maanden geleden hebben we het Koloelam-project aan u voorgesteld.

Ook de orthodox Joodse zanger en componist Avrumi Weinberg vond het een goed idee, om samen te zingen. Vorige maand verzamelde hij 300 studenten van de Jeshiva 'Rashi' uit Jeruzalem in de religieuze moshav Tifrach in de Negev woestijn; Weinberg was zelf een leerling van deze Jeshiva. Samen met hen wilde hij de priesterlijke zegen, 'Birkat HaKohanim' zingen, voor welke hij de muziek schreef.

Het lied bestaat uit de zegen, de oudste uit de bijbelse overgeleverde zegen, die ook gisteren bij de Klaagmuur werd gebeden door duizenden Kohanim. De tekst, uit Numeri 6:24-26, luidt
De HEERE zegene u en behoede u!
De HEERE doe Zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig!
De HEERE verheffe Zijn aangezicht over u en geve u vrede!

Aan de zegen is een tekst toegevoegd, die na het gebed wordt uitgesproken. Na slechts 60 minuten werd het lied ingestudeerd. Het resultaat is te zien en vooral te horen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.