Tamimi: 'Ons doel is om Israël te verwijderen'

Wednesday, September 26, 2018 |  Redactie Israel Today
De 17-jarige Ahed Tamimi uit het dorp Nabi Salah, die acht maanden gevangenisstraf heeft uitgezeten voor het aanvallen van een Israëlische soldaat, kan nu weer vrij reizen. Tamimi werd een symbool van de 'Palestijnse zaak', ook in het buitenland.

Afbeelding: Ahed Tamimi na haar vrijlating uit de gevangenis (Foto: Flash90)

Tamimi vloog naar Frankrijk om nog meer publieke steun te krijgen voor de 'Palestijnen' en tegen de Staat Israël. Zij vatte de indrukken van haar bezoek samen in een video. 'Toen ik in Frankrijk aankwam, zag ik hoezeer de mensen van ons houden en ons steunen en hoezeer ze geïnteresseerd zijn in de Palestijnse zaak en de bevrijding van Palestina. Dat maakte me erg gelukkig'.

'We willen dat de volgende generatie net zo vrij is als ieder ander op de wereld', vervolgt ze. 'Palestina is het land van de vrede dat nog nooit vrede heeft gekend. Het was voor mij erg belangrijk om officiële persoonlijkheden te ontmoeten, zodat ze de druk op Israël zouden opvoeren'.

En toen verklaarde Tamimi het ware doel van de 'Palestijnse zaak': 'Het is niet alleen ons doel om de nederzetting in Nabi Saleh te verwijderen, ons doel is om de bezetting, alles, de grote nederzetting, Israël, te verwijderen'.

Overigens: Tamimi vertelt dat ze blij was met de steun van zoveel mensen. Maar omdat slechts weinigen van de aanhangers van de 'Palestijnse zaak' op de hoogte zijn van de geschiedenis van Israël en het Midden-Oosten, kun je om 0:30 in de video zien, waar een vrouw met een oorbel wordt getoond. Het is een munt uit 1942 met de inscriptie 'Palestina'. Waarschijnlijk wilde de vrouw hiermee de staat 'Palestina' steunen. Ze lijkt de Hebreeuwse inscriptie over het hoofd te hebben gezien '(פלשתינה (אי)', vertaald 'Palestina (EI)', waar de 'E' en de 'I' staan voor 'Eretz Israel', het land Israël.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.