Netanyahu naar president Trump en VN-vergadering

Tuesday, September 25, 2018 |  Redactie Israel Today, Ryan Jones
Na een kabinetsvergadering van een uur over de aanhoudende diplomatieke spanningen met Rusland over het neerschieten van een Russisch verkenningsvliegtuig boven Syrië, vorige week, vertrekt premier Benjamin Netanyahu deze dinsdag naar New York City.

Hij zal daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toespreken en een urgente persoonlijke ontmoeting zal hebben met de Amerikaanse president Donald Trump.

Zonder twijfel zal de stijgende spanning met Rusland, evenals de onaanvaardbare dreiging van Iraanse strijdkrachten in Syrië, een belangrijk aandachtspunt van die besprekingen zijn. Hoe Trump zal reageren is afwachten, maar de Amerikaanse adviseur voor nationale veiligheid John Bolton heeft de belofte van Rusland om Syrië de S-300 te geven al een 'grote fout' genoemd.

Netanyahu zal donderdag de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toespreken, kort na de toespraak van de Palestijnse leider Machmoud Abbas. Deze heeft aangekondigd dat hij buitenlandse diplomaten zal ontmoeten tijdens zijn verblijf in New York, nadat de kantoren van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie in Washington DC gesloten zijn en de PLO-gezant is uitgewezen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.