Premier ontvangt drie 'eenzame soldaten' in zijn soekah

Tuesday, September 25, 2018 |  Redactie Israel Today
Voor het Loofhuttenfeest, Soekot, is het de traditie om symbolisch zogenoemde 'Ushpizin', het Aramese woord voor gasten, uit te nodigen in de soekah. Dit zijn de zeven eervolle gasten Abraham, Isaac, Jacob, Jozef, Mozes, A'aron en David. Gastvrijheid is een onlosmakelijk onderdeel van het Loofhuttenfeest, Soekot. In de loofhut ontmoet de familie elkaar, vrienden worden er uitgenodigd.

Premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara volgden zondagavond, de vooravond van het feest, deze traditie van gastvrijheid op Soekot. Zij nodigden drie zogeheten 'eenzame soldaten' uit voor een diner in de soekah van het kabinet van de premier. De soldaten zijn immigranten uit de Amerikaanse staten Florida en Washington en uit Edmonton in Canada.

'We zijn blij u uit te nodigen bij ons gezin op de avond van de feestdag,' begroette Netanyahu de drie gasten. (Foto en video: Roey Avraham/GPO)

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.