Wij zijn onderdeel van Israël

Monday, September 24, 2018 |  Aviel Schneider
Vertegenwoordigers van de Messiaanse gemeen­schap­pen in Israël verlangen van de staat dat het Messiaanse Jodendom in het land als denominatie wordt erkend, dat hun rechten worden gerespecteerd en dat de hetze tegen hen, officieel zal worden verboden.

Een Messiaanse gemeente in Tel Aviv

Deze wensen werden tot uitdrukking gebracht in een brief aan de president van Israël, Reuven Rivlin, en de orthodoxe minister van Binnenlandse Zaken, Arieh Deri.

Op de religieuze website INN stond geschreven: ‘Tot nu toe werd de Messiaanse gemeenschap in Israël weggezet als christelijke groepering die in heel Israël zending bedrijft.’ Nu verzoeken vertegenwoordigers van de Messiaanse gemeenschap de president en de minister van Binnenlandse Zaken, of ze een stokje willen steken voor de samenwerking tussen Jad Le’Achim en andere anti-Messiaanse organisaties.

Volgens de Messiaanse vertegenwoordigers geven deze organisaties valse informatie aan het ministerie van Binnenlandse Zaken, en zetten ze iedereen op tegen Joden die in Jezus geloven. Ook werken ze Messiaanse Joden uit het buitenland tegen, die aliyah willen maken.

Al jaren zetten anti-zendingsorganisaties als Jad Le’Achim de regering en anderen op tegen Messiaanse gemeentes en tegen individuele Messiaanse Joden. Ze beweren dat zij ‘Joodse zielen stelen’. Maar ze gaan ook tekeer tegen andere organisaties, bijvoorbeeld tegen Jehova’s Getuigen, liberale Joden, Oosterse sektes en andere groeperingen.

Dit artikel verscheen in zijn geheel in het septembernummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.