Herstel de natuur na de vuurvlieger-terreur uit Gaza

Thursday, September 20, 2018 |  Ariel Rudolph
Maak een vuist tegen het vuurvlieger-terrorisme!

Elk voorjaar veranderen talloze rode anemonen het landschap van zuidelijk Israël in een prachtige zee van wuivende rode bloemen. Het fenomeen heet 'Darom Adom' – het 'Rode Zuiden'. In de gebieden langs de Gazastrook zal er komend voorjaar weinig van te zien zijn.

Een veel te groot deel van de natuurreservaten in het zuiden van Israël zijn dit jaar afgebrand, als gevolg van de vuurvlieger-terreur uit de Gazastrook. Om nog maar te zwijgen van de vele oogsten van het late voorjaar, die door het vuur zijn vernietigd, wat het levens­onderhoud van veel kibboetsleden in de westelijke Negev in gevaar brengt.

Meer dan 1000 branden hebben meer dan 3000 hectare landbouwgrond, weilanden, bomen en minstens 200 bijenkorven verwoest. Om het Israëlische landschap naast de Gazastrook weer om te vormen tot een 'Darom Adom', hebben de lokale bewoners nu uw hulp nodig! Help de anemoonvelden weer tot bloei te komen en de bijen weer voedsel te vinden! Het ecosysteem moet dringend worden vernieuwd, vooral de nectar-gevende planten en de bijenvolken! Helpt u mee?

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.