Israël dreigt paleis van Assad te bombarderen; Syrië schiet Russisch vliegtuig neer

Tuesday, September 18, 2018 |  Redactie Israel Today
Israël leek te dreigen het presidentieel paleis van de Syrische dictator Bashar Assad te bombarderen toen het maandag duidelijke satellietbeelden van de uitgestrekte faciliteit publiceerde. De Syrische luchtverdediging heeft per ongeluk een Russisch militair vliegtuig neergehaald.

De Syrische president Bashar Assad ontvangt buitenlandse gasten in het presidentieel paleis in Damascus

Israël heeft toegegeven dat het in de afgelopen 18 maanden uitvoeren niet minder dan 200 luchtaanvallen tegen militaire doelen in Syrië heeft uitgevoerd. Het publiceren van beelden die een spionagesatelliet maakte van Assad's huis was dus een niet-zo-subtiele waarschuwing aan de Syrische leider om niet langer samen te werken met troepen die zich inzetten voor de ondergang van Israël.

De foto van het paleis van Assad werd gepubliceerd door het Ministerie van Defensie ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van Israëls eerste lancering van een satelliet. Hij werd genomen door de Ofek 11 spionage­satelliet.

Rond dezelfde tijd vertelde een hoge Amerikaanse ambtenaar aan CNN, dat de Syrische luchtverdediging per ongeluk een Russisch militair vliegtuig had neergehaald. De Syriërs dachten dat het een nieuwe Israëlische aanval op hun grondgebied was, en probeerden die te verhinderen.
De ironie is dat de Russen werden getroffen door luchtdoelraketten die ze aan de Syriërs hadden verkocht om Israëlische aanvallen af te schrikken.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.