Pallywood's Nepnieuws: Hoe ontken je een moord

Tuesday, September 18, 2018 |  Redactie Israel Today
De media van de Palestijnse Autoriteit weten als geen ander 'nepnieuws' te produceren, wat hen de bijnaam 'Pallywood' heeft bezorgd. De moord op een Israëli, zondag in Gush Etzion, wordt dan beschreven als het neerschieten van een jongen, waarvan wordt beweerd dat hij iemand heeft gedood.

Afbeelding: Israëli's maken een provisorisch gedenkteken voor Ari Fuld, die zondag wordt vermoord. (Foto: Gershon Elinson/Flash90)

Een 17-jarige Palestijnse Arabische jongen, Khalil Jabarin, stak zondag de 45-jarige Ari Fuld, een Amerikaans-Israëlische inwoner van het gebied, in de rug bij de ingang van een lokaal winkelcentrum. Fuld en een gewapende burgers slaagden erin om Jabarin te achtervolgen en te neutraliseren voordat hij iemand anders kon neersteken.

Het hele incident werd door beveiligingscamera's geregistreerd en door meerdere bronnen online geplaatst.

Ondanks het overweldigende bewijs meldde de officiële Palestijnse krant Al-Hayat Al-Jadida dat Israëlische 'soldaten' een 'kind' hadden neergeschoten en gearresteerd wegens 'de bewering dat hij een kolonist had gedood'.

Natuurlijk, zoals de video duidelijk laat zien, werd Jabarin niet beschoten door soldaten, maar door Fuld en een tweede gewapende burger. Verder is het geen 'bewering' dat hij Fuld heeft neergestoken en uiteindelijk heeft gedood. Het is een vaststaand feit. En, terwijl Jabarin technisch gezien misschien een 'kind' is, zou het in dit geval nauwkeuriger zijn om hem als een 'terrorist' te omschrijven.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.