Duizenden namen afscheid van Ari Fuld

Monday, September 17, 2018 |  Redactie Israel Today
Ari Fuld, het slachtoffer van de mesaanval van zondag in Gush Etzion, werd zondagavond begraven op de begraafplaats van Kfar Etzion. Duizenden vergezelden de vader van vier kinderen op zijn laatste reis.

De 45-jarige Ari Fuld werd zondag neergestoken door een 17-jarige terrorist in een winkelcentrum in Gush Etzion. Ondanks zijn ernstige verwondingen slaagde hij er toch in om de terrorist te vervolgen en op hem te schieten. Daarna stortte hij in. In het ziekenhuis werd meer dan 50 minuten lang geprobeerd zijn leven te redden, maar het letsel was te ernstig zodat ze allen zijn dood konden vaststellen.

De begrafenis vond laat in de avond plaats. Een dochter van het slachtoffer was in de VS en moest terugvliegen naar Israël om haar vader te begraven. Duizenden verzamelden zich op de begraafplaats van Kfar Etzion om afscheid te nemen van Ari Fuld. Yona Fuld, de vader van Ari, prees zijn zoon en zei (zie de video hierboven):
'Zion huilt en het land Israël huilt. Ari had een impact op duizenden mensen over de hele wereld. Mijn zoon vertelde me dat hij duizenden brieven van iedereen zou ontvangen, zelfs uit Saoedi-Arabië. Onze zoon is volledig verrast uit deze wereld weggenomen. Hij had de kracht en passie in de liefde van zijn familie en het land Israël. Hij was de held van allen'.

Familie en vrienden nemen afscheid van Ari Fuld (Foto: Gershon Elison/Flash90)

De weduwe Miriam Fuld vertelde dat ze haar man om boodschappen had gestuurd. 'Ik weet niet hoe ik verder kan gaan zonder jou,' zei ze tegen haar man. 'We zijn geboren met een tijdsverschil van 24 uur', vervolgt ze. We wisten niet dat het zo zou eindigen. Je hebt gevochten voor waarin je geloofde. Ik beloof dat ik voor onze kinderen zal zorgen, het is uw taak om van bovenaf voor ons te zorgen. Bedankt voor de vele mooie jaren en al die prachtige kinderen die je me gegeven hebt'.

De begrafenis van Ari Fuld werd live uitgezonden op het internet.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.