Palestijnse terrorist vermoordt Israëli in winkelcentrum

Sunday, September 16, 2018 |  Redactie Israel Today
Zoals maar al te vaak gebeurt, heeft een Palestijnse Arabische extremist op zondag misbruik gemaakt van het feit dat Israël in feite geen apartheid toepast en Joden en Arabieren in dezelfde winkelcentra laat winkelen om een gruwelijke daad van geweld te plegen.

Afbeelding: Israëlische soldaten en medici op de plaats van de terreuraanslag bij Gush Etzion. (Foto: Gershon Elinson/Flash90)

De aanval vond plaats bij de ingang van een winkelcentrum in het Eztion Blok van Joodse nederzettingen ten zuiden van Jeruzalem. Het winkelcentrum wordt bezocht door zowel de Joodse inwoners van het gebied, als door de Arabieren die in het naburige Bethlehem en andere door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde steden wonen.

Een 17-jarige Palestijn uit het dorp Yatta trok een mes en stak herhaaldelijk een Joodse shopper neer. Een andere Joodse man die gewapend was, schoot snel op de terrorist en schakelde hem uit.

Het Israëlische slachtoffer, Ari Fuld (foto), 45 jaar oud, uit Efrat, gehuwd en vader van vier kinderen, stierf een korte tijd later, terwijl Israëlische medici in staat waren om de gewonde Palestijnse aanvaller met succes te behandelen en te stabiliseren.

Israël wordt er vaak van beschuldigd een racistische, apartheidsstaat te zijn. Maar, moet men zich afvragen, welk deel van de gebeurtenissen van vandaag kan men omschrijven als Israëlisch racisme?

Was het het feit dat Palestijnse Arabieren welkom zijn om te winkelen in een winkelcentrum voor Joodse 'kolonisten'? Of dat Israëlische Joodse medici niet aarzelden om een brute Arabische terrorist te behandelen die net het leven had genomen van een onschuldige mede-Jood? Misschien is het dat de gewapende Joodse man die op de aanval reageerde, de Palestijnse jongen niet heeft gedood, maar er alleen voor heeft gezorgd dat hij gewond raakte?
Hopelijk is het sarcasme duidelijk.

'Tot op het laatse moment was hij een held'
Ari Fuld maakte er zijn taak van om op het internet op te komen voor de Staat Israël. Hij wilde de mensen op de wereld de waarheid vertellen. Een vriend van hem, een medewerker van het Israëlische persbureau TPS, vertelde dat Ari Fuld bezig was met het maken van een nieuwe Engelse pro-Israëlische website waarin hij voor de staat Israël wilde opkomen. Hij had ook een Facebook pagina genaamd 'Ari Fuld's Israel Defense Page'.

Ari Fuld was lid van de veiligheidsafdeling van zijn nederzetting Efrat en was in het bezit van de zwarte band in Karate. In een video van een bewakingscamera kon men Ari Fuld naar de terrorist toe zien rennen ondanks zijn verwondingen en op hem schieten. Zijn verwondingen waren echter te ernstig, zodat in het ziekenhuis alleen zijn dood kon worden vastgesteld.

De burgemeester van Efrat, Oded Ravivi, zei: 'Avi Fuld woont al 20 jaar in Efrat. Tot op het laatste moment was hij een held'.

Hananell Dorani, voorzitter van Judea en Samaria, zei: 'In dit moeilijke uur staan we sterker achter de burgers van Gush Etzion en betuigen we ons medeleven aan de familie van het slachtoffer. Geen van deze lafhartige terroristen zal onze geest breken, we zullen verder groeien en nederzettingen in Judea, Samaria en de Jordaanvallei blijven bevorderen'.

Avi Fuld berichtte live over de Slichot gebeden bij de Klaagmuur

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.