Muziek verbindt Israëlische en Egyptische ambassadeur

Sunday, September 16, 2018 |  Yossi Aloni
Er was een heel bijzondere gast in het publiek te zien toen de Israëlische ambassade in Argentinië samen met het Joods Nationaal Fonds en de gemeente Buenos Aires een lokale concerttournee organiseerde voor de populaire Israëlische zanger Idan Raichel.

Afbeelding: De Egyptische ambassadeur Amin Malika (rechts) voegt zich bij zijn Israëlische ambtgenoot tijdens een concert in Buenos Aires ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de wedergeboorte van de Joodse Staat.

Het bezoek van Raichel was meer dan alleen het vermaken van lokale fans. Hij bracht veel tijd door met het bezoeken van enkele van de armere wijken van de Argentijnse hoofdstad en sloot zich daarbij aan bij lokale muziekgroepen in speciale jamsessies.

Maar de media waren vooral geïnteresseerd in de fan nummer 1 van de Israëlische zanger in Argentinië. Tijdens het hoofdconcert in Buenos Aires zat niemand minder dan de Egyptische ambassadeur in Argentinië, Amin Malika, tussen de fans in het publiek en was erg enthousiast over het optreden en muziek van Idan Reichel.

Malika en Raichel ontmoetten elkaar een paar jaar eerder toen Malika ambassadeur van Egypte in Canada was. Malika werd verliefd op de muziek van Raichel toen hij die voor het eerst hoorde en is sindsdien een fan, ondanks de koele relaties tussen Israël en Egypte.

Idan Raichel in Argentinië

Malika werd naar het concert van Raichel begeleid door Ilan Stolman, Israëlisch ambassadeur in Argentinië. Stolman zei over de reis: "Dit is het bewijs van hoeveel muziek ons verenigt. Stolman voegde eraan toe dat hij en Malika hun vriendschap zouden blijven versterken en zouden blijven werken aan het bouwen van culturele bruggen tussen Israël en Egypte, ook al zijn ze een halve wereld verwijderd van de conflicten in het Midden-Oosten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.