Explosief ontdekt bij grenshek van de Gazastrook

Thursday, September 13, 2018 |  Redactie Israel Today
Soldaten van het Israëlische leger ontdekten vorige week een explosief bij het grenshek van de Gazastrook, meldde het nieuwsportaal Arutz 7 in een bericht.

Het explosief kon door de soldaten worden gedeactiveerd, waardoor het plan van de terroristen om het explosief tegen de soldaten te gebruiken werd verijdeld. Niemand raakte gewond en er werd geen schade aangericht.

Een woordvoerder van het Israëlische leger zei over het incident: 'Het neerleggen van het explosief door een groep terroristen bewijst weer, dat Hamas probeert de gespannen situatie bij het grenshek te bestendigen en Israëlische soldaten te verwonden, terwijl ze in Gaza bewust burgers gebruiken als menselijke schilden en als dekking voor hun gewelddadige aanvallen.'


Het explosief bij het grenshek (foto: IDF-woordvoerder)

'Het Israëlische leger is voorbereid op verschillende scenario's en zal resoluut optreden tegen geplande terroristische aanslagen op Israëlische soldaten en veiligheidsinstallaties,' besloot de woordvoerder.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.