Palestijnen noemen Trump vijand, dreigen met geweld

Wednesday, September 12, 2018 |  Redactie Israel Today
Functionarissen van de Palestijnse Autoriteit hebben gewaarschuwd dat hun volk zal reageren op de laatste stappen in het buitenlands beleid van de Amerikaanse president Donald Trump, blijkbaar op de enige manier die zij kennen - met een explosie van geweld.

Eerder deze maand maakte Trump zijn belofte waar om alle Amerikaanse financiering aan UNRWA stop te zetten. Dit orgaan van de Verenigde Naties is opgezet om de Palestijnse vluchtelingenkwestie te bestendigen, een van de belangrijkste hindernissen voor de vrede.
Vervolgens heeft hij de hulp aan de Palestijnse ziekenhuizen in Oost-Jeruzalem geschrapt, naar verluidt vanwege de weigering van de Palestijnse Autoriteit om vredesbesprekingen met Israël te voeren.
Deze week heeft Trump de kers op de taart gezet door de sluiting van de kantoren van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) in Washington DC. De missie diende als de facto Palestijnse "ambassade" in de VS.

In commentaren op Israel's Channel 10 News hebben Palestijnse ambtenaren Trump gehekeld en gedreigd dat zijn beleid meer bloedvergieten voor Israël zou betekenen.

'Trump is een vijand van het Palestijnse volk en een vijand van de vrede geworden', aldus de Palestijnen. 'De Amerikaanse president moedigt terreur en extremisme aan met zijn beleid, dat zou kunnen leiden tot geweld in de regio, dat in de gezichten van Israël en de VS zal exploderen'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.