Iraanse journalist krijgt boodschap mee voor zijn volk

Friday, September 07, 2018 |  Redactie Israel Today
Voor het eerst is een vooraanstaande Iraanse journalist naar Israël gekomen voor een interview met minister van Defensie Avigdor Liberman. Het interview vond deze week plaats op het kantoor van de minister van Defensie op de basis 'Kirya' in Tel Aviv.

Afbeelding: Minister Lieberman (rechts) met de Iraanse journalist. (Foto: Ariel Hermoni/Israëlisch ministerie van Defensie)

De interviewer was Mehrad Mirdamadi, hoofdredacteur van Radio Farda ('Morgen' in het Farsi, de officiële taal van Iran), die vanuit Praag uitzendt en miljoenen Iraniërs bereikt.

In het interview, dat deels in het Farsi en deels in het Engels werd gehouden en donderdagmorgen op de website van Radio Farda in het Farsi werd gepubliceerd, vroeg de minister van Defensie om een bericht aan Iraanse burgers te sturen.

'We hopen dat onze boodschap heel duidelijk is. We zullen er alles aan doen om te voorkomen dat Iran probeert militaire bases in Syrië op te zetten of andere sjiitische milities uit te nodigen om Israël te bedreigen', zei minister van Defensie Liberman.

'Iran is een soeverein land en het heeft het recht om diplomatieke en economische betrekkingen met Syrië te onderhouden, maar we zullen nooit akkoord gaan met een Iraanse militaire aanwezigheid op Syrische bodem en we zullen de inspanningen van Iran om Israël te schaden en het Midden-Oosten te destabiliseren, ook niet accepteren', benadrukte Liberman.

De Israëlische minister van Defensie deed een beroep op het Iraanse volk, de agenda van hun extremistische leiders te verwerpen: 'Iran investeert in terreur in plaats van te werken voor de jongere generatie. In plaats van de economie en de wetenschap te ontwikkelen, investeert het Iraanse regime alleen in militaire oefeningen en terrorisme. Het is een fanatiek regime dat tot nu toe meer dan 13 miljard dollar heeft verspild en jaarlijks meer dan 2 miljard dollar uitgeeft aan de financiering van terrorisme in het hele Midden-Oosten, wat in strijd is met de belangen van het Iraanse volk. Waarom investeert een land met een van de grootste oliereserves ter wereld zo veel in een nucleair programma en de ontwikkeling van ballistische raketten?

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.