Amerikaanse ambassadeur: Golanhoogten Israëlisch

Thursday, September 06, 2018 |  Redactie Israel Today
De Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, is ervan overtuigd dat de Golanhoogten altijd deel zullen uitmaken van Israël en zeker niet zullen worden teruggegeven aan de huidige Syrische president Bashar al-Assad.

Afbeelding: De Amerikaanse ambassadeur David Friedman (Archieffoto: Hadas Parush/Flash90)

In een interview met de krant Israel Hayom, in de aanloop naar Rosh Hashanah, het Joodse Nieuwjaar, zei Friedman dat hij zich een dergelijk scenario niet kon 'voorstellen'.

'Ik kan mij persoonlijk geen situatie voorstellen waarin de Golanhoogten teruggaan naar Syrië, en ik kan me eerlijk gezegd geen situatie voorstellen waarin de Golanhoogten niet voor altijd deel zullen uitmaken van Israël.'

'Op de Golanhoogten is niet eens een autochtone bevolking die naar autonomie streeft. Wanneer men het hoge gebied van de Golanhoogten zou opgeven, kan dat de veiligheid van Israël ernstig schaden. Ik hoef ook niet om te zeggen dat ik niemand kan bedenken die zo'n prijs minder zou hebben verdiend dan Assad. Er zijn dus een aantal redenen waarom ik verwacht dat de status quo zal blijven bestaan,' zei Friedman.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.