Grenspost Erez weer dicht na vernieling door Gazanen

Wednesday, September 05, 2018 |  Redactie Israel Today
Slechts negen dagen na de heropening van de grensovergang Erez van de Gazastrook, nadat die een week gesloten was wegens de aanhoudende onrust, is deze opnieuw verzegeld na nieuwe gewelddadige Palestijnse rellen langs het veiligheidshek van de kustenclave.

Afbeelding: Erez grensovergang (Archieffoto: Yonatan Sindel/Flash90)

Dinsdag verzamelden zich honderden Palestijnen zich bij het hek om stenen te gooien naar de grensovergang, die daardoor beschadigd werd, en de Israëlische soldaten die deze bemannen.

Een Israëlische legerwoordvoerder zei dat de grensovergang in Erez gesloten zal blijven totdat alle schade, die deze week is aangericht, gerepareerd kan worden. Hij benadrukte echter dat Israël de doorgang van humanitaire goederen en mensen die medische noodhulp nodig hebben, zal blijven toestaan, via de andere grensovergangen.

De grensovergang Erez is de enige grensovergang van Gaza naar Israël voor voetgangers. De grens­over­gangen Kerem Shalom en Karni zijn alleen voor het vervoer van goederen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.