Video: Wanneer werd Palestina gesticht?

Wednesday, September 05, 2018 |  Redactie Israel Today, The Ask Project
Elke dag lezen we in de media over het Israëlisch-Palestijnse conflict. De critici van Israël veroordelen de Joodse Staat voor zijn 'bezetting' van Palestina. De Joden worden ervan beschuldigd naar Palestina te zijn gekomen en de inwoners, de Palestijnen, uit hun land verdreven te hebben. Israël wordt gevraagd om het land dat aan de Palestijnen is ontnomen, terug te geven aan de Palestijnen, zodat zij hun Staat 'Palestina' met hun hoofdstad Jeruzalem weer kunnen oprichten.

Maar sinds wanneer bestond de Staat Palestina eigenlijk? Wie waren de eerste leiders van dit land en met welke valuta werd eerder in 'Palestina' betaald? De video in dit artikel probeert antwoorden te vinden op deze vragen. Corey Gil-Shuster bezocht enkele Palestijnse steden en vroeg de Palestijnse burgers naar het begin van Palestina.

De antwoorden van de respondenten waren zeer interessant en onthullend, nietwaar? Het einde van de video gaf ons enige hoop.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.