Israël: We zullen de Iraanse dreiging aanpakken

Tuesday, September 04, 2018 |  Redactie Israel Today
Israëlische defensie-functionarissen hebben deze week een zelfverzekerde toon laten horen en beloofd snel en resoluut te zullen reageren op elke nieuwe Iraanse bedreiging van de Joodse Staat.

Na berichten dat Iran lange-afstandsraketten naar zijn handlangers in Irak had verscheept, zei minister van Defensie Avigdor Liberman tegen verslaggevers: 'Wat de dreiging vanuit Iran betreft, beperken we ons niet tot Syrië. Dat moet duidelijk zijn. (…) We zullen elke Iraanse dreiging aanpakken, waar die ook vandaan komt. Wij behouden ons het recht voor om op te treden (...) en we reageren op alle dreigingen en alles wat daarbij komt.'

Door zijn raketten in het westen van Irak te plaatsen, heeft Iran Tel Aviv nu binnen bereik gebracht. De meeste Israëli's zagen de opmerkingen van Liberman als een dreiging om luchtaanvallen uit te voeren op die Iraanse raketten, hoewel dat zou betekenen dat het Iraakse luchtruim wordt geschonden.

Sprekend over Hezbollah, de andere grote bedreiging van een handlanger van Iran, waarschuwde een Israëlische top generaal maandag, dat de volgende keer dat de Libanese Hezbollah-terreurmilitie een oorlog met de Joodse Staat begint, die laatste zal zijn. '[Hezbollah] zal onze kracht voelen. Ik hoop dat er geen nieuwe oorlog zal komen, maar als die komt, zal het geen nieuwe Tweede Libanon Oorlog zijn, maar de laatste noordelijke oorlog', aldus majoor-generaal Yoel Strick, hoofd van het Noordelijk Commando van de IDF.

'De burgers van de Staat Israël kunnen kalm blijven en hun vertrouwen geven aan het veiligheidsapparaat, die besluitvaardig, nauwkeurig, en zelfs met agressieve kracht weet te handelen,' aldus Strick.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.