Jason Greenblatt: Trump wil een jaar van vrede

Monday, September 03, 2018 |  Redactie Israel Today
De speciale gezant van de VS voor het Midden-Oosten, Jason Greenblatt, schreef maandag in een redactioneel artikel in het dagblad Israel Hayom, dat de Amerikaanse president Trump 'wil dat dit jaar een jaar van vrede wordt'. Israel Hayom is Israëls meest gelezen krant. Het wordt elke dag gratis verspreid.

Afbeelding: Jason Greenblatt tijdens een bezoek aan de Oude Stad van Jeruzalem, eind augustus 2017 (Archieffoto: Amerikaanse ambassade in Israël/Creative Commons)

In zijn hoofdartikel schrijft hij in Greenblatt, dat hij 'in de afgelopen 19 maanden, zoekend naar een ongrijpbare en verre vrede tussen Israëli's en Palestijnen, veel contacten heeft gehad met mensen in de regio. Israëli's en Palestijnen, jong en oud, seculier en religieus, moslims, christenen en Joden zijn niet zeker van de kans op vrede, en hun twijfels zijn zeker legitiem'.

'Ondanks de duidelijke uitdagingen hebben de bewoners van de regio en hun inzet voor vrede mij vaak geïnspireerd. Er komen vaak mensen naar mij toe en ze vragen me om de Amerikaanse president Donald Trump te bedanken voor het feit dat hij weer hoop heeft gebracht in de regio en de kwestie tot onderdeel heeft gemaakt van de dagelijkse discussies. De mensen begrijpen dat dit een ongebruikelijke uitdaging is die vol zit met zich ontwikkelende complicaties, maar zij steunen de belangrijke oorzaak.'

Tegen het einde van zijn artikel schreef Greenblatt dat hij de komende feestdagen zal bidden voor zowel de Israëli's die door Hamas gevangen worden gehouden als voor die Israëli's en Arabieren die lijden onder de acties van Hamas. Hij sprak ook de hoop uit, dat allen zich zullen aansluiten bij zijn gebeden.

'Moge de Heer ons zegenen met een jaar van tevredenheid, gezondheid, betekenis, geluk en rust. Moge de Heer een tent van vrede uitspreiden over de Verenigde Staten, hun bondgenoten en hun vrienden'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.