Orthodox Joodse parachutisten beëdigd

Monday, September 03, 2018 |  Redactie Israel Today
Terwijl het geschil over een nieuw wetsontwerp voor de dienstplicht de regering dreigt omver te werpen, werden afgelopen woensdag meer dan 50 orthodox-Joodse soldaten van de 'Chetz Parachutistenbrigade' beëdigd bij de Westelijke Muur.

De eenheid 'Chetz' (een acroniem van חֲטִיבַת הַצַּנְחָנִים‬, Chativat haTzanchanim, 'Neerdalende Brigade') werd opgericht in 2017, en de zesde parachutistencursus werd beëindigd met een recordaantal van 50 nieuwe soldaten. Sinds de oprichting is de orthodoxe Chetz-eenheid steeds populairder geworden. Het Israëlische leger is nu van plan om ook orthodoxe soldaten op te nemen in de Golani brigade.
Andere orthodoxe eenheden zijn het Netzach Yehuda bataljon en het Nachal bataljon binnen de Kfir Brigade en het Rotem bataljon binnen de Givati brigade.

'We zijn erg blij met het succes van het project van de integratie van orthodox Joodse soldaten in de parachutistenbrigade, zei een rabbi van de Netzach Yehuda Stichting, die de soldaten ondersteunt in de hele legerdienst. 'De soldaten van de Chetz-brigade bewijzen dat het mogelijk is om in het leger te dienen zonder afstand te moeten doen van een orthodox Joodse levenswijze.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.