Video van de dag: Een supermarkt in Gush Etzion

Monday, September 03, 2018 |  Redactie Israel Today
Israël wordt herhaaldelijk door zijn tegenstanders ervan beschuldigd, een apartheidsstaat te zijn. Een bezoek aan een supermarkt in Gush Etzion is genoeg om de waarheid te zien. Gush Etzion is een blok van 22 Joodse nederzettingen, gelegen ten zuiden van Jeruzalem in de Judese heuvels, nabij Bethlehem.

Tijdens het Britse mandaat waren er, na meerdere pogingen om zich er te vestigen, vier nederzettingen. In de Onafhanke­lijkheids­oorlog werden die door Jordanië veroverd en verwoest. Na de Zesdaagse Oorlog werd het gebied op de Jordaniërs veroverd en werden de nederzettingen herbouwd en uitgebreid.

In de supermarkt Rami Levi, bij het kruispunt Gush Etzion, werken Joden en Arabieren niet alleen samen, ze winkelen ook samen en staan samen in de rij bij de kassa. Voor Israël een vanzelf­sprekend­heid, maar vanwege de constante beschuldigingen van 'Israël-kritici' is het de moeite waard om de video van vandaag te verspreiden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.