Hezbollah wil Judea en Samaria binnenvallen

Sunday, September 02, 2018 |  Redactie Israel Today
Een hooggeplaatst lid van Hezbollah zei in een interview met de Libanese krant Al Akhbar dat de organisatie zich een nieuw doel had gesteld voor de volgende ronde in het conflict met Israël: Ze maken plannen om Judea en Samaria binnen te vallen, meldde het Israëlische dagblad Israel Hayom vrijdag.

Afbeelding: Poster met Hezbollah-leider Hassan Nasrallah (Archieffoto: Ahmad Khateib/Flash90)

Hezbollah zou veel verrassingen voorbereiden voor de 'zionistische vijand,' zei het Hezbollah-lid verder. 'Een klein aantal goed bewapende strijders die bekend zijn met het verdedigingssysteem van de vijand, kunnen Israël binnendringen en de Westbank binnenvallen, en daar aanzienlijke schade veroorzaken,' zei het lid. De burgeroorlog in Syrië was een perfect trainingskamp voor de strijders om zich voor te bereiden op verzet, gevechten in bebouwde gebieden en het gebruik van diverse wapens.

'We zijn klaar om de zionistische vijand te bestrijden. De oorlog zal komen en wij bereiden ons daarop voor,' zei het Hezbollah-lid. Hezbollah zou elk jaar 2000 nieuwe terroristen opleiden en heeft 'een verrassing klaar onder elke rots en onder elke boom'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.