Demonstranten bij grenshek: 'De marsen gaan door'

Sunday, September 02, 2018 |  Redactie Israel Today
Terwijl er nog steeds wordt gesproken over een akkoord over een wapenstilstand tussen Hamas en Israël, verzamelden zich afgelopen vrijdag weer duizenden Palestijnen bij het grenshek van de Gazastrook om deel te nemen aan de 'mars van de terugkeer', die een traditie is geworden. 'De marsen gaan door' was dit keer het motto.

Ook deze mars was allesbehalve rustig. Op vijf verschillende plaatsen langs het grenshek gooiden de 'demonstranten' stenen en brandende banden naar de Israëlische soldaten. In één geval werd een granaat naar een groep soldaten gegooid, maar gelukkig raakte niemand gewond. Ook de terreur van de vuurvliegers ging door, wat leidde tot een brand in het Be'eri bos.

Het Israëlische leger gebruikte middelen om grootschalige demonstraties te verspreiden en vuurde op de belangrijkste aanstichters van de rellen. Volgens Palestijnse berichten zouden 240 Palestijnen gewond zijn geraakt, van wie er twee zich in een ernstige toestand zouden bevinden.

De plaatsvervangend leider van Hamas, Khalil al-Hayya, sloot zich aan bij de 'demonstranten' en zei: 'De marsen zullen doorgaan totdat alle doelen zijn bereikt. Zolang de bezetting voortduurt, heeft ons volk het recht zich met alle middelen te verzetten.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.