Aanval in nederzetting Tekoa verhinderd

Sunday, September 02, 2018 |  Redactie Israel Today; Chananja Naftali
In de buurt van de Joodse nederzetting Tekoa in Gush Etzion, ten zuid-oosten van Bethlehem, werd vandaag een aanval verijdeld. Volgens berichten gooide een Arabier stenen naar een inwoner van de nederzetting op een parkeerterrein in het Tekoabos en riep 'Allahu Akbar'.

Afbeelding: De nederzetting Tekoa (Foto: Gershon Elinson/Flash90)

Daarna vluchtte hij, stak het hek van de nederzetting over en nam een ijzeren staaf in zijn hand. Toen probeerde hij er een andere bewoner mee aan te vallen. Die bewoner was gewapend en slaagde er met de hulp van twee andere voorbijgangers in de terrorist te overmeesteren. Kort daarna werd hij gearresteerd door soldaten van het Israëlische leger.

Na het incident werd de inwoners van Tekoa gevraagd in hun huizen te blijven, totdat zeker was dat zich geen andere terrorist in de nederzetting bevindt.

Ten tijde van het incident nam de Israëlische minister van Toerisme Yariv Levin deel aan de opening van het schooljaar in de nederzetting Tekoa. Tijdens de feestelijkheden in de school werd een 'terreuralarm' gegeven om de burgers te waarschuwen voor een mogelijke tweede terrorist.

De minister zei later in een interview voor het nieuwsportaal Arutz 7 dat deze 'krachtige' opening van het nieuwe schooljaar het bewijs is dat 'niemand ons zal weerhouden van de uitoefening van ons recht op dit land en het leven van een Joods leven in dit prachtige en speciale gebied'.

Die ene vraag die Palestijnse leiders nooit beantwoorden

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.