Netanyahu's zoon Jair ook verdachte bij 'Dossier 4000'

Friday, August 31, 2018 |  Redactie Israel Today
Het Chadashot Nieuws meldde donderdag, dat de zoon van premier Benjamin Netanyahu, Jair, ook door de politie ervan wordt verdacht dat hij samen met Sara Netanyahu heeft deelgenomen aan de omkopingsaffaire die bekend staat als 'Dossier 4000'. Zij werden beschreven als de 'uitvoerende arm' in de zaak.

Afbeelding: Het echtpaar Netanyahu op excursie met hun zonen Jair (links) en Avner (rechts) (Archieffoto: Kobi Gideon/GPO)

Het zogenaamde 'Dossier 4000' gaat over de vermeende poging van de familie Netanyahu om de nieuwswebsite Walla! een positieve lijn te laten volgen in haar berichtgeving over Benjamin Netanyahu. Het nieuwsportaal is eigendom van Sha'oel Elovitch, die ook de zeggenschap had over de Israëlische telefoon­maat­schappij Bezeq. In ruil voor een positieve berichtgeving zouden hem versoepelingen en voordelen zijn beloofd.

Aanvankelijk werd alleen bekend dat Netanyahu's vrouw Sara bij de zaak betrokken zou zijn, nu werd ook de naam van de zoon Jair als mede-verdachte genoemd. Het dossier wordt binnen het komende half jaar overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

De familie Netanyahu deed de volgende uitspraak over de beschuldigingen: 'We hebben ook een positief bericht over onze hond Kaya gevonden. Ze heeft geluk dat ze al afscheid heeft genomen van deze wereld voordat ze kon worden opgenomen in de kring van verdachten van omkoping. Absurditeit kent geen grenzen. In ieder geval is en blijft de berichtgeving over premier Benjamin Netanyahu in de nieuwswebsite Walla! negatief.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.